Brutarie Lipova - Brutarie Patiserie Lipova produse si servicii panificatie reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Brutarie Patiserie Lipova - Brutari Lipova.
Spre deosebire de alte companii, la noi totul este autentic si local: ne aprovizionam cu grau de la producatorii agricoli, il macinam in cadrul atelierului nostru de morarit si obtinem faina de diverse sortimente. Transportam faina la atelierele de panificatie cu autovehiculele societatii iar acolo realizam produse de panificatie pe care le distibuim in magazinele proprii si in alte magazine. Retetele de fabricatie sunt cele originale, pastrate intacte de-a lungul anilor si respecta traditia culinara romaneasca.
Avem incredere in consumatorii nostri, cei care stiu intotdeauna ce gust trebuie sa aiba o paine buna. Odata incercate, va veti da seama ce diferentiaza produsele noastre de celelalte si de ce atat de multi clienti revin in magazinele noastre.
Produse si Servicii
Franzela
Franzela - “painea noastra cea de toate zilele”. Acest produs a ramas in topul preferintelor si obiceiurilor de consum ale romanilor. Fabricata din ingrediente traditionale - faina, drojdie, apa si sare, franzela este consistenta si hranitoare. Fermentarea si dospirea aluatului se realizeaza in conditii optime de timp, temperatura si umiditate, oferind produsului un miez alb si pufos. Stropit cu apa la iesirea din cuptor, produsul capata luciul caracteristic painii produse din ingrediente naturale.
Ingrediente: Faina alba de grau, Drojdie, Sare iodata, Apa.
Intermediara
Painea intermediara are un continut caloric scazut si este ideala pentru diete sanatoase, avand un gust deosebit de bun. Are mai multe vitamine B complex decat painea alba si contine si vitamina E. Vitamina B are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea sistemului nervos. Vitamina E mareste rezistenta organismului, previne imbatranirea celulelor, protejeaza vasele de sange impotriva aterosclerozei, previne aparitia afectiunilor dermatologice.
Ingrediente: Faina semialba de grau, Sare iodata, Drojdie, apa.
Fibropan
Cu un continut predominant de tarate, Fibropan este o paine ideala pentru un regim de hrana echilibrat si o sursa naturala de vitamine si minerale necesare mentinerii sanatatii. Continutul de tarate, stimuleaza digestia si tranzitul intestinal, avand un efect pozitiv in reglarea metabolismului. Acestea sunt indicate in afectiuni precum anemie, diabet zaharat, obezitate, afectiuni digestive, ale ficatului, constipatie cronica, dureri epigastrice, contribuind la reglarea intregului organism. Consumul de fibre diminueaza absorbtia glucidelor, optimizand astfel nivelul glicemiei si mentine senzatia de satietate pentru o perioada lunga de timp dupa masa. Este recomandata in cazul unor boli digestive.
Ingrediente: Faina semialba de grau, tarate de grau, sare iodata, drojdie, apa .
Neagra
Toata lumea stie ca painea neagra este sanatoasa, consumul ei mentinand starea de sanatate a organismului si ameliorand chiar unele afectiuni. Painea neagra furnizeaza energie si fortifica imunitatea prin continutul de vitamine si minerale. Faina neagra are o actiune benefica asupra organismului, regland tensiunea arteriala, iar antioxidantii obtinuti, combat radicalii liberi din organism, care provoaca imbatranirea rapida si aparitia bolilor. Extractul de malt are efecte benefice asupra ficatului, stimuleaza digestia si ofera energie in stari de oboseala si stress. in combinatie cu diferite vitamine, saruri de calciu, fier, se pot obtine o gama larga de produse precum painea neagra, care are o actiune benefica asupra organismului, fiind recomandata in orice regim alimentar echilibrat, in tratamentul obezitatii si in cazul diabetului zaharat.
Ingrediente: faina neagra de grau, extract de malt, sare iodata, drojdie, apa.
Cu secara
S-a demonstrat ca, prin consumul de paine din faina de secara, se poate reduce in mod semnificativ nivelul colesterolului “rau”. Faina din secara contine mai putin gluten decat faina de grau, fie ea chiar si integrala. Glutenul din secara este mai putin elastic decat cel din grau si ca atare nu se produce efectul lipicios ca la faina de grau si nu se retin gazele in aluat. Painea din faina de secara obtine prin coacere o crusta bruna aromata si este mai densa in comparatie cu painea de grau.
Ingrediente: Faina semialba, faina de secara (28%), drojdie de panificatie, sare iodata, otet din vin, maia lichida.
Taraneasca
Painea taraneasca este o sursa importanta de substante nutritive, fibre, vitamine (E, B1, B2, B6) si minerale (fosfor, zinc, magneziu). Complexul de vitamine B, ajuta la digestie, la repararea tesuturilor si mentine pielea sanatoasa. Continutul de germeni de grau, reprezinta o bogata sursa de fibre naturale, esentiale pentru a mentine functionarea eficienta a intestinelor. Compozitia acestora, contribuie la echilibrarea metabolismului, sporeste rezistenta si vitalitatea organismului, iar bogatia antioxidantilor naturali ajuta la intarirea sitemului imunitar.
Datorita ingredientelor echilibrate, Painea taraneasca are calitati nutritive deosebite si cucereste prin savoarea rustica a painii romanesti coapte pe vatra.
Ingrediente: faina semialba de grau, faina de malt, germeni de grau, sare iodata, drojdie, apa.
Cu seminte
Este un produs care se adreseaza oricarui consumator ce tine la sanatatea sa si la dezvoltarea armonioasa a organismului. Continutul bogat de seminte de in, floarea soarelui si susan, asigura o sursa importanta de vitamine, fibre, minerale si acizi grasi esentiali Omega 3. Semintele de in ajuta la scaderea trigliceridelor din sange, fapt ce favorizeaza scaderea colesterolului, confera senzatie de satietate si incetinesc procesul de asimilare a grasimilor. Semintele de floarea soarelui sunt bogate in vitamina E, un antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi din organism. Acestea sunt benefice in reglarea tranzitului intestinal si a tensiunii arteriale. Semintele de susan sunt o buna sursa de minerale precum manganul si cuprul. Painea cu seminte este recomandata in curele de diabet si ajuta la combaterea constipatiei.
Ingrediente: faina alba de grau, fulgi de cereale (ovaz, secara, grau), amestec de seminte (in, floarea soarelui, susan), drojdie, sare iodata, apa.
Integrala cu seminte
Beneficiile consumului de paine integrala sunt nenumarate. Este bogata in fibre naturale, vitamine si minerale si doar 200 g de paine integrala, acopera 40 % din necesarul zilnic de vitamine B1, B3, B6, precum si 40 % din necesarul de fier. De asemenea, painea integrala contine de trei ori mai multe vitamine si oligoelemente si de cinci ori mai mult magneziu, calciu si fosfor, decat painea obtinuta din faina alba. Un alt avantaj al consumului de paine integrala este si faptul ca nu predispune la obezitate, isi pastreaza calitatile timp indelungat si este bine tolerata de persoanele cu afectiuni digestive.
Ingrediente: Faina integrala de grau, 10% amestec de seminte (seminte de in, seminte de susan décor), drojdie, sare iodata, ulei de masline, maia naturala de secara .
Bagheta
MiniBagheta este o specialitate coapta pe vatra, preparata din faina alba si maia naturala din grau dur, cu textura umeda si o crusta crocanta.Cu un continut caloric mai mare, echilibrat de gramajul redus , bagheta este o alegere potrivita pentru cei ce apreciaza gustul autentic frantuzesc.
Ingrediente: Faina alba de grau, Maia naturala din grau dur, Sare iodata, Apa.