Brutaria Luijza

Brutarie Hosman - Brutaria Luijza produse si servicii panificatie reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Brutaria Luijza - Brutari Hosman.


    In partea din fata a cladirii, pe vechea locuinta a morarului, a fost amenajata o brutarie traditionala si un cuptor breadasourceofnutrients_400_02de coacere a painii pe lemne. Luiza, brutar cu traditie in familie, a redescoperit retete traditionale din zona si prepara atat cu rol demonstrativ, dar si pentru a vinde in magazinul morii, paine pe vatra. Specialitatile precum painea cu seminte si painea cu cartofi sunt preparate si in varianta bio putand fiind cumparate si in Sibiu de la Biocoop, asociatia producatorilor ecologici din zona.
    
    Painea facuta cu pricepere si migala este preocuparea preferata a Luizei, brutarita din Hosman cu retete din cele mai felurite.

Produse si Servicii

    Franzela

    Franzela - “painea noastra cea de toate zilele”.  Acest produs a ramas in topul preferintelor si obiceiurilor de consum ale romanilor. Fabricata din ingrediente traditionale - faina, drojdie, apa si sare, franzela este consistenta si hranitoare. Fermentarea si dospirea aluatului se realizeaza in conditii optime de timp, temperatura si  umiditate, oferind produsului un miez alb si pufos. Stropit cu apa la iesirea din cuptor, produsul capata luciul caracteristic painii produse din ingrediente naturale.

Ingrediente: Faina alba de grau, Drojdie, Sare iodata, Apa.
3de1ca1b043c220f98f422ee302bf418_400_01

    Intermediara

    Painea intermediara are un continut caloric scazut si este ideala pentru diete sanatoase, avand un gust deosebit de bun. Are mai multe vitamine B complex decat painea alba si contine si vitamina E. Vitamina B are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea sistemului nervos. Vitamina E mareste rezistenta organismului, previne imbatranirea celulelor, protejeaza vasele de sange impotriva aterosclerozei, previne aparitia afectiunilor dermatologice.

Ingrediente: Faina semialba de grau, Sare iodata, Drojdie, apa.


    Fara sare

    Preparata din faina semialba de grau, painea fara sare nu inseamna paine fara gust. Sarea este un mineral absolut necesar, deoarece are rolul de a retine apa in organism, insa acest aspect benefic poate deveni neplacut pentru persoanele cu hipertensiune arteriala. Aceasta paine este recomandata de medici in regimurile igenico-dietetice ale unor afectiuni ca de exemplu: boli cardiovasculare, hepatice, renale si diabet. Este ideala pentru cei care doresc sa reduca consumul de sare  si sa adopte o dieta echilibrata.

Ingrediente: Faina semialba de grau, Drojdie, Apa.


    Neagra

    Toata lumea stie ca painea neagra este sanatoasa, consumul ei mentinand starea de sanatate a organismului si ameliorand chiar unele afectiuni. Painea neagra furnizeaza energie si fortifica imunitatea prin continutul de vitamine si minerale. Faina neagra are o actiune benefica asupra organismului, regland tensiunea arteriala, iar antioxidantii obtinuti, combat radicalii liberi din organism, care provoaca imbatranirea rapida si aparitia bolilor. Extractul de malt are efecte benefice asupra ficatului, stimuleaza digestia si ofera energie in stari de oboseala si stress. in combinatie cu diferite vitamine, saruri de calciu, fier, se pot obtine o gama larga de produse precum painea neagra, care are o actiune benefica asupra organismului, fiind recomandata in orice regim alimentar echilibrat, in tratamentul obezitatii si in cazul diabetului zaharat.

Ingrediente: faina neagra de grau, extract de malt, sare iodata, drojdie, apa.

breadwallpaper_1920x1200_83392_400_03
    Taraneasca

    Painea taraneasca este o sursa importanta de substante nutritive, fibre, vitamine (E, B1, B2, B6) si minerale (fosfor, zinc, magneziu). Complexul de vitamine B, ajuta la digestie, la repararea tesuturilor si mentine pielea sanatoasa. Continutul de germeni de grau, reprezinta o bogata sursa de fibre naturale, esentiale pentru a mentine functionarea eficienta a intestinelor. Compozitia acestora, contribuie la echilibrarea metabolismului, sporeste rezistenta si vitalitatea organismului, iar bogatia antioxidantilor naturali ajuta la intarirea sitemului imunitar.
    Datorita ingredientelor echilibrate, Painea taraneasca are calitati nutritive deosebite si cucereste prin savoarea rustica a painii romanesti coapte pe vatra.

Ingrediente: faina semialba de grau, faina de malt, germeni de grau, sare iodata, drojdie, apa.

    
    Cu secara

    S-a demonstrat ca, prin consumul de paine din faina de secara, se poate reduce in mod semnificativ nivelul colesterolului “rau”. Faina din secara contine mai putin gluten decat faina de grau, fie ea chiar si integrala. Glutenul din secara este mai putin elastic decat cel din grau si ca atare nu se produce efectul lipicios ca la faina de grau si nu se retin gazele in aluat. Painea din faina de secara obtine prin coacere o crusta bruna aromata si este mai densa in comparatie cu painea de grau.

Ingrediente:  Faina semialba, faina de secara (28%), drojdie de panificatie, sare iodata, otet din vin, maia lichida.

    
    Pita de casa

    Faina semialba este cea care da painii culoarea si gustul usor dulceag. Prin adaosul de faina de malt, Pita de casa este o sursa bogata de vitamine. Continutul de vitamine B si E din faina de malt, are un aport benefic asupra sistemului neurovegetativ si a  anemiilor. Aroma, forma rotunda, aspectul infainat si densitatea feliei de paine, ne ofera practic, pita de casa, cea de altadata.

Ingrediente: Faina semialba de grau, Faina de malt, Sare iodata, Drojdie, Apa.

Galerie foto