Brutarie Oradea - Brutarie patiserie Oradea produse si servicii panificatie reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Brutarie patiserie Oradea - Brutari Oradea.
Brutarie - Patiserie
Paine
- Franzela Alba
- Franzela cu Cartofi
- Franzela Neagra
- Paine de Casa
- Paine indesata cu seminte
- Paine rotunda alba (in tava)
- Paine Secara
- Paine Tihnita
- Paine Graham
- Paine Sateasca
Patiserie
- Cornulete cu Ciocolata
- Cornulete de Casa (cu nuca si gem)
- Covrig cu Sare
- Covrig cu Susan
- Covrigei cu Susan
- Croissant
- Cuib de Viespe cu Branza si Stafide
- Cuib de Viespe cu Ciocolata
- Cuib de Viespe cu Nuca
- Malai Dulce
- Mini Pizza
- Pateu cu Branza
- Salam de Biscuiti
- Saleuri cu Susan
- Asortat Baigli
- Asortat Dulce
- Asortat Dulce-Sarat
- Asortat Sarat
- Bagheta cu Cas
- Baigli cu nuca
- Baton cu Mac
- Biscuiti Spiralati
- Choux a la Creme cu Vanilie
- Corn cu Ciocolata si Cocos
Produse si Servicii
Paine alba taraneasca - Paine facuta dupa o veche si traditionala reteta de paine de casa care se gasea in zona comunei Bors, dealtfel foarte renumita in tot judetul Bihor pina inainte de 1989, pentru gustul, savoarea si aspectul sau rustic. Pentru ca nu contine niciun fel de amelioratori, painea isi pastreaza prospetimea si aroma pentru mai multe zile datorita incorporarii maielei naturale. Gustul deoasbit este dat si de calitatea superioara a fainii folosite. Faina provine din productia proprie de la moara din Sacueni, moara special conceputa doar pentru productia de panificatie, care nu extrage grisul din bobul de grau, astfel ca faina rezultata este calitativ superioara celorlalte fainuri de pe piata.
Painea alba taraneasca se comercializeaza cu diferite gramaje si forme: rotunde la 500 gr., 700 gr., 1 kg, 1,3 kg si 2 kg, franzela la 1 kg si 1,5 kg si semiluna la 1 kg.
Paine taraneasca cu cartofi
Paine conceputa dupa o reteta foarte veche. Daca la inceputuri acest tip de paine reprezenta o plamadeala pentru oamenii saraci, care isi potoleau foamea cu ceva simplu, facut din faina de grau si cartofi, in zilele noastre painea cu cartofi este ca o delicatesa cautata tot mai des de cei care vor si altceva in afara de painea obisnuita.
Reteta pe care am preluat-o de la un vechi maestru brutar a fost imbunatatita astfel ca acum contine 40% adaos de piure de cartofi. Tehnologia si timpul de preparare sunt foarte importante si deosebite de cele ale altor sortimente de paine, de la framantat, la modelat si pana la dospit totul se face dupa un anumit ritual care, dealtfel, reprezinta si marele secret al gustului si savorii acestei paini deosebite.
Coaja putin mai groasa, de culoare brun inchis este elementul de recunoastere al acestui sortiment de paine si este data de timpul de coacere mai indelungat. Asa si miezul devine foarte dens, mai gustos dar si mai "greu", dand senzatia ca painea este mai grea decat cantareste.
Se comercializeaza in forma rotunda, la 1 kg, feliata si ambalata sau nefeliata.